Konu
:
Vişneli Ördek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Ördek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli Ördek Tarifi
Vişneli Ördek Tarifi
4 kişilik Gerekli malzeme:
4 parça kemiksiz ördek göğsü
125 gr taze veya dondurulmuş
vişne
Yarım bardak
vişne
suyu
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı esmer şeker
2 küçük
portakal
1 tutam tuz
1
Etleri teflon tavaya alın
Yağsız olarak kısık ateşte altın sarısı renk alıncaya kadar iki taraflı kızartın
Etleri tavadan alıp üzerine 1 tutam tuz serperek fırın kalıbına yerleştirin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10-15
dakika
pişirin
Portakalları soyup dilimleyin
Beyaz kabuklarını ve zarlarını temizleyin
2
Sosu hazırlamak için
vişne
leri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın
Bal, şeker,
vişne
suyu ve
vişne
tanelerini bir sos tavasına alıp hafif koyulaşana kadar pişirin
3
Etleri servis ta
bakla
rına alıp üzerine hazırladığınız sosu sıcak olarak gezdirin
Portakal dilimlerini ekleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul