Yalnız Mesajı Göster

Vişneli Ördek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Ördek Tarifi



Vişneli Ördek Tarifi

4 kişilik Gerekli malzeme:

4 parça kemiksiz ördek göğsü
125 gr taze veya dondurulmuş vişne
Yarım bardak vişne suyu
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı esmer şeker
2 küçük portakal
1 tutam tuz

1 Etleri teflon tavaya alın Yağsız olarak kısık ateşte altın sarısı renk alıncaya kadar iki taraflı kızartın Etleri tavadan alıp üzerine 1 tutam tuz serperek fırın kalıbına yerleştirin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin Portakalları soyup dilimleyin Beyaz kabuklarını ve zarlarını temizleyin
2 Sosu hazırlamak için vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın Bal, şeker, vişne suyu ve vişne tanelerini bir sos tavasına alıp hafif koyulaşana kadar pişirin
3 Etleri servis tabaklarına alıp üzerine hazırladığınız sosu sıcak olarak gezdirin Portakal dilimlerini ekleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla