Konu
:
Kuru Meyveli Tavuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Meyveli Tavuk Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Meyveli Tavuk Tarifi
Kuru Meyveli Tavuk Tarifi
2 kişilik Gerekli malzeme:
500 gr
tavuk
kalça eti
50 gr kuru
erik
50 gr kuru
kayısı
4-5 közlenmiş salçalık
biber
1 çay bardağı sıvıyağ
3
soğan
4 diş
sarımsak
1 defneyaprağı
1 çay kaşığı kekik
2 çay bardağı sıcak su
1 tutam zerdeçal
1 çay kaşığı kırmızı toz
biber
Tuz
1
Kuru
kayısı
ve
erik
leri yumuşaması için suda bekletin
Yumuşadıktan sonra süzüp bir kenara alın
2
Soğanları soyup kıyın
Sarımsakları soyup ezin
Sıvıyağı tencerede kızdırıp
soğan
ve sarımsağı pembeleştirin
Tavuk etlerini ilave edip kavurun
Tuz, zerdeçal, kekik, kırmızı toz
biber
, defneyaprağı ve sıcak suyu ekleyin
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15
dakika
pişirin
3
Kuru meyveleri küçük küçük doğrayıp tencereye ekleyin
10 dakika suyunu hafifçe çekene kadar pişirin
Közlenmiş
biber
leri geniş şeritler halinde kesip servis tabağına dizin
Üzerine
tavuk
ları sosu ile birlikte ilave edin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul