Yalnız Mesajı Göster

Kuru Meyveli Tavuk Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Meyveli Tavuk Tarifi



Kuru Meyveli Tavuk Tarifi

2 kişilik Gerekli malzeme:

500 gr tavuk kalça eti
50 gr kuru erik
50 gr kuru kayısı
4-5 közlenmiş salçalık biber
1 çay bardağı sıvıyağ
3 soğan
4 diş sarımsak
1 defneyaprağı
1 çay kaşığı kekik
2 çay bardağı sıcak su
1 tutam zerdeçal
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz

1 Kuru kayısı ve erikleri yumuşaması için suda bekletin Yumuşadıktan sonra süzüp bir kenara alın
2 Soğanları soyup kıyın Sarımsakları soyup ezin Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin Tavuk etlerini ilave edip kavurun Tuz, zerdeçal, kekik, kırmızı tozbiber, defneyaprağı ve sıcak suyu ekleyin Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin
3 Kuru meyveleri küçük küçük doğrayıp tencereye ekleyin 10 dakika suyunu hafifçe çekene kadar pişirin Közlenmiş biberleri geniş şeritler halinde kesip servis tabağına dizin Üzerine tavukları sosu ile birlikte ilave edin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla