Yalnız Mesajı Göster

Baklava Yufkasında Sebzeli Ve Sakızlı Levrek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklava Yufkasında Sebzeli Ve Sakızlı Levrek Tarifi



BAKLAVA YUFKASINDA SEBZELİ VE SAKIZLI LEVREK TARİFİ

Malzemeler
100 gr levrek fileto
1 taze soğan
1 kabak
1 havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım demet maydanoz
1 damla sakızı
1 yaprak baklava yufkası
tuz
karabiber
50 gr eritilmiş tereyağı

Yapılışı

Rendelenmiş havuç ve kabak, doğranmış taze soğan ve yarım demet maydanoz ile iki yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur Tuz, karabiber ve dövülmüş damla sakız ilave edilerek pişirilip soğutulur Soğumuş sebze harcı, 100 gr doğranmış levrek fileto ile karıştırılır Sakızlı ve sebzeli levrek harcı baklava yufkasına sarılıp fırın tepsisine alınır Üzerine fırça ile erimiş tereyağı sürülüp, 180 derecede 15 dakika pişirilir


Alıntı Yaparak Cevapla