Konu
:
Kolay İskender Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kolay İskender Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay İskender Tarifi
Kolay İskender Tarifi
Malzemeler
Yarım kg kuzu eti veya dana bonfile
Yeterince sıcak su
Kimyon
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
1 adet tandır ekmeği veya bayat ekmek
Yarım kg yağlı yoğurt
Kuşbaşı iriliğinde kesilmiş eti tencereye aktaralım
Etleri kendi suyunu bırakana dek, arasıra karıştırarak, kavuralım
Etler suyu çektiğinde üzerine 2 parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave deelim
Etler muyuşayana dek pişirelim
Etlerin haşlanmasını beklerken bu arada ekmekleri hazırlayalım
Tandır ekmeğini ya da bayat bir ekmeği dilimleyelim
Ekmek dilimlerini fırında hafifçe kıtırlaşana dek pişirelim
Ekmekler kıtırlaşınca fırından alıp 2 cm'lik kareler halinde keselim
Servis tabağına dizelim
Haşlanan etleri ateşin üzerinden almadan 10 dakika önce tereyağını, tuzunu ve karabiberi ekleyelim
Eti suyuyla birlikte ekmeklerin üzerine aktaralım
Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovalım
Yıkadıktan sonra suyunu süzelim
Etlerin üzerine sarmısaklı yoğurdu yayalım
Üzerine soğanları koyalım
İnce kıyılmış maydanozu serpelim
Hemen servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul