Konu
:
Piliçli Bamya Güveci Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Piliçli Bamya Güveci Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Piliçli Bamya Güveci Tarifi
Piliçli Bamya Güveci Tarifi
MALZEME
4 kişilik
750 gr
bamya
1 adet piliç 600-700 gr
lık dört parçaya bölünmüş
2 küçük soğan
2 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ
2 adet orta boy domates
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 limonun suyu
2 adet sivri biber
2 su bardağı kaynar su
YAPILIŞI
Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölünüz
Bamyaların başlarını külah biçimi keserek temizleyiniz
Bamyaları içinde iki kahve fincanı sirke bulunan beş su bardağı kaynar suda iki dakika haşlayıp üzerine soğuk su akıtarak soğutup süzdürünüz ve bir güvece boşaltınız
Bir tavaya yağı koyup kızdırıp piliçleri ilâve ediniz, ikişer dakika alt üst kızartıp yağı ile birlikte bamyanın tam orta kısmına boşaltıp yerleştiriniz, üzerine tuz, sivribiber, domates ve soğanları, limon suyunu, ilâve edip ağzını kapatınız, ağır ateşte bamyalar bırakacağı suyu çekip sarı bir renk alıncaya kadar on dakika pişirip, üzerine kaynar olarak suyunu ilâve ediniz
Ağır ateşte kırkbeş dakika pişirip servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul