Yalnız Mesajı Göster

Piliçli Bamya Güveci Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliçli Bamya Güveci Tarifi



Piliçli Bamya Güveci Tarifi

250 gr bamya
1 tane piliç
2 tane domates
1 tane soğan
1 kahve kaşığı biber
1 çorba kaşığı margarin
tuz

Güvece temizlenmiş, yıkanmış piliç, dörde bölünmüş soğan, kabukları soyulmuş domatesler dörde bölünerek koyulur Üzerine yağ, tuz, biber, bamya ve bir litreye yakın su koyulur Ağzı hamurla kapatılıp güveç kıvılcım ateşine gömülür Fırına sürülür 1,5-2 saat fırında bırakılıp pişince hamur açılır ve servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla