Yalnız Mesajı Göster

Limon Ve Mantar Soslu Levrek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limon Ve Mantar Soslu Levrek Tarifi



Limon ve Mantar Soslu Levrek Tarifi

8 levrek filetosu

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı

4 çorba kaşığı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

700 gr (3 1 2 su bardağı) süt

4 çorba kaşığı limon suyu

250 gr mantar (temizlenip dilimlenmiş)

1 limon (dörde bölünmüş)

Baharat torbası:

4 sap maydanoz

1 fiske kekik

1 defne yaprağı

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız

Balığı kağıt peçeteyle kurulayıp, büyük, yayvan, ateşe dayanıklı bir cam kaba koyunuz

Yağı, küçük bir tencerede hafif ateşte eritip, tahta bir kaşıkla un, tuz ve biberi katarak 1 dakika kavurunuz Sütü yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyip, kaynatınız Baharat torbası, limon suyu ve mantarları katıp, iyice karıştırarak 5 dakika pişiriniz

Tencereyi ateşten alıp, baharat torbasını çıkarıp atınız Ateşe dayanıklı cam kaptaki balığın üstünü tenceredeki sosla örtüp, cam kabın üstünü kapayarak fırında 30 dakika pişiriniz Kabı fırından alıp, balığınızı limon dilimleriyle süsleyerek servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla