Yalnız Mesajı Göster

Osmanlı Kuzu Kol Sarma Tarifi Yapılışı Mazemeleri

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Kuzu Kol Sarma Tarifi Yapılışı Mazemeleri



Malzemeler

1 adet kuzu kolu,

yarım kilogram ıspanak,

yeterince tuz,

karabiber,

kekik

alüminyum folyo

Sosu için malzeme:

1 adet orta boy kuru soğan,

3 adet orta boy çarliston biber,

1 adet orta boy domates,

1 tatlı kaşığı domates salçası,

1 çay bardağı sıvıyağ

yeterince tuz

Hazırlanışı:

Ispanakları ayıklayıp yıkayarak su ilave etmeden haşlayalım Süzgece alıp suyunu süzerek doğrayalım İçine tuz ve karabiber ekleyerek karıştıralım Kuzu kolunun etini kemiğinden ayıralım Eti döverek hafifçe inceltelim Üzerine tuz ve karabiber serpelim Kuzu kolunun ortasına ıspanaklı harcı düzgün bir şekilde yayalım Etin yan kenarlarını üstte toplayarak sıkı bir şekilde rulo yapıp saralım Kuzu kolunu hafifçe yağlanmış alüminyum folyoya sararak fırın kabına yerleştirelim 220 derecede ısıtılmış fırında 60 dakika et iyice yumuşayana kadar pişirelim Kuzu kolunu fırından alalım Üzerindeki alüminyum folyoyu çıkarıp dilimleyerek ve üzerine sos gezdirerek servis yapalım

Sosun hazırlanışı: Tavaya sıvıyağı alıp küp şeklinde doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavuralım Küçük doğranmış biberleri ve ardından nohut büyüklüğünde doğranmış domatesi ilave edip 2-3 dakika kadar daha kavurmaya devam edelim Salçayı, yarım çay bardağı suyu ve tuzu ekleyerek sosu bir taşım kaynatıp ateşten alalım Sosu mikser yardımıyla pürüzsüz kıvama getirelim

Alıntı Yaparak Cevapla