Konu
:
Osmanlı Kuzu Kol Sarma Tarifi Yapılışı Mazemeleri
Yalnız Mesajı Göster
Osmanlı Kuzu Kol Sarma Tarifi Yapılışı Mazemeleri
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanlı Kuzu Kol Sarma Tarifi Yapılışı Mazemeleri
Malzemeler
1 adet kuzu kolu,
yarım kilogram ıspanak,
yeterince tuz,
karabiber,
kekik
alüminyum folyo
Sosu için malzeme:
1 adet orta boy kuru soğan,
3 adet orta boy çarliston biber,
1 adet orta boy domates,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 çay bardağı sıvıyağ
yeterince tuz
Hazırlanışı:
Ispanakları ayıklayıp yıkayarak su ilave etmeden haşlayalım
Süzgece alıp suyunu süzerek doğrayalım
İçine tuz ve karabiber ekleyerek karıştıralım
Kuzu kolunun etini kemiğinden ayıralım
Eti döverek hafifçe inceltelim
Üzerine tuz ve karabiber serpelim
Kuzu kolunun ortasına ıspanaklı harcı düzgün bir şekilde yayalım
Etin yan kenarlarını üstte toplayarak sıkı bir şekilde rulo yapıp saralım
Kuzu kolunu hafifçe yağlanmış alüminyum folyoya sararak fırın kabına yerleştirelim
220 derecede ısıtılmış fırında 60 dakika et iyice yumuşayana kadar pişirelim
Kuzu kolunu fırından alalım
Üzerindeki alüminyum folyoyu çıkarıp dilimleyerek ve üzerine sos gezdirerek servis yapalım
Sosun hazırlanışı: Tavaya sıvıyağı alıp küp şeklinde doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavuralım
Küçük doğranmış biberleri ve ardından nohut büyüklüğünde doğranmış domatesi ilave edip 2-3 dakika kadar daha kavurmaya devam edelim
Salçayı, yarım çay bardağı suyu ve tuzu ekleyerek sosu bir taşım kaynatıp ateşten alalım
Sosu mikser yardımıyla pürüzsüz kıvama getirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul