Konu
:
Ekşi Tatlı Rumeli Yahnisi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ekşi Tatlı Rumeli Yahnisi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekşi Tatlı Rumeli Yahnisi Tarifi
Ekşi Tatlı Rumeli Yahnisi Tarifi
Malzemeler
350 gr
kuşbaşı tavuk veya hindi eti
2 orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
1 orta boy havuç
150 gr
taze fasulye
2 portakal suyu
1 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı sirke
1/2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı soya sosu
3/4 çay bardağı sıvı yağ (yarısı sebzeler, yarısı et için ayrılır)
tuz
karabiber
Tavuk etlerini bir kaba alalım
İçine soya sosunu ekleyip karıştırarak buzdolabında 4-5 saat bekletelim
Tencereye sıvı yağı alalım, küp doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyip pembele-şene dek kavuralım
Yuvarlak dilimlenmiş havucu ve ince şeritler halinde doğranmış taze fasulyeleri ekleyip 3-4 dk
daha sebzeler yumuşayana dek kavurmaya devam edelim
Salçayı ekleyip 1/2 dk
daha kavuralım
Portakal suyunu, tuzu, şekeri, sirkeyi ekleyip sebzeler diriliklerini kaybedene dek pişirelim
Nişastayı 1/2 çay bardağı su ile incelterek ilave edelim ve bir taşım kaynatarak ateşten alalım
Bu arada bir tavaya sıvı yağı alalım, etleri ekleyelim, suyunu bırakıp çekene dek kavuralım
Tuzu, karabiberi ve sebzeli harcı ekleyip karıştırarak 5 dk
daha pişirelim
Ateşten alıp servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul