Yalnız Mesajı Göster

Levrek Pane Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Levrek Pane Tarifi



Levrek Pane Tarifi

8 levrek filetosu

3 çorba kaşığı un

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı galeta unu

4 yumurta (hafifçe çırpılmış)

200 gr (1 su bardağı) rafine yağ

2 orta boy limon (dilimlenmiş)

1 demet maydanoz

Levrek filetolarını tuzlayıp unlayarak, fazla ununu silkeleyiniz Balıkları önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayınız

Bir tavada rafine yağı kızdırınız Levrek filetolarını kızgın yağda 4-5 dakika, her iki yanları nar gibi olana kadar kızartarak, tavayı ateşten alınız

Balıkları ısıtılmış bir servis tabağına dizip, limon dilimleri ve maydanozla süsleyerek servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla