Konu
:
Kerevitli Dil Balığı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kerevitli Dil Balığı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kerevitli Dil Balığı Tarifi
Kerevitli Dil Balığı Tarifi
Kerevit, bir zamanlar Uluabat Gölündeki balıkçıların ağlarına takıldığında “gene böcekler takılmış ağlara” diyerek gerisingeri göle attıkları bir kabuklu tatlı su canlısı, “tatlısu ıstakozu” da denir
Yurdumuz göllerinde oldukça çok bulunan bu pek lezzetli tatlı su kabuklusu giderek önemli bir dış satım ürünü konumuna gelmiştir
Jumbo karidesle ıstakoz arası ama kendine özgü bir tadı vardır
Uygun bir sosla yenildiğinde çok lezzetli bir protein kaynağıdır
İşte bu güzel tatlı su ürününü denizlerimizin en klas balıklarından dilbalığı ile bir lezzet koalisyonunda bir araya getirelim;
Malzemelerimiz:
İki adet orta büyüklükte dil balığı
Dört adet kerevit
Bir yumurta beyazı
Yarım çay kaşığı nişasta
Zeytinyağı
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Çiçek yağı veya mısırözü yağı
Yarım diş sarımsak
İki adet körpe kabak
Hazırlayalım
Kerevitleri kaynamış suyun içine atalım ve kabukları kırmızılaşıncaya kadar haşlayalım
Kabuklarını ayıkladıktan sonra keskin bir bıçakla ortasından uzunlamasına keselim
Kızgın yağda çok az kızartıp kurutma kağıdına (kağıt el havlusu)alalım
Bir fincan zeytinyağı, dövülmüş karabiber, yumurta beyazı ve dövülmüş sarımsağı bulamaç haline gelene kadar çırparak karıştıralım
Bu bulamacımızı bir fırça ile fileto balıklara adamakıllı yedirelim
Kerevitlerimizi bu balıklarla rulo yapıp bir kürdan yardımıyla sabitleyelim
Üzerlerine çok az olmak üzere galeta ununu serpelim ve 15 dakika kadar beklettikten sonra kızgın yağda kızartalım, kurutma kağıdına alalım
Kabaklarımızın kabuklarını soyduktan sonra uzunlamasına sekize bölüp kabak çubukları elde edelim
Kerevitleri kaynattığımız kaynar suda kabak çubuklarımızı 5 dakika haşlayalım
Bir kevgir yardımıyla iyice süzdüğümüz kabak çubuklarını servis tabaklarına eşit miktarda paylaştıralım
Daha sonra kerevitli dil sarmalarımızı tabaklara yerleştirip servise sunalım
Şarap önerisi:
Yeteri kadar soğutulmuş (8-10derece) gövdeli bir beyaz şarap… Ama gene de siz bilirsiniz
Saim Kurul
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul