Yalnız Mesajı Göster

Akşam Sefası Bonfile Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akşam Sefası Bonfile Tarifi



6 adet bonfile

6 çay kaşığı hardal

6 adet kornişon turşu

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı krema

1 çay kaşığı tuz, karabiber

6 adet kürdan

Bonfileleri tezgahın üzerine yayalım Her bir bonfilenin üzerine bir yemek kaşığı kadar hardalı, tıpkı Teremyağ sürer gibi sürelim Bir taraftan da kornişon turşularının her birini dörde bölelim Her bir bonfilenin içine 4 adet turşu dilimini koyup, rulo yapıp saralım Daha sonra açılmasın diye de bir kürdanla tutturalım Öte yandan geniş bir tavanın içine zeytinyağını koyup, yağ kızınca bonfileleri içine koyalım Bonfileleri çevire çevire yağda iyice kızartalım ve bir kenara alalım Şimdi de kızartma yağının içine 1 su bardağı krema ile tuz ve karabiberi ekleyerek 7-8 dakika kadar pişirelim Artık bir kenarda bekleyen bonfileleri alıp, bu sosun içine yerleştirelim ve bu şekilde 3-4 dakika daha pişirip ocağın altını kapatalım Bonfilemiz servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla