Konu
:
Fırında Soslu Tavuk Et
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Soslu Tavuk Et
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Soslu Tavuk Et
Malzemeler:
5 adet tavuk but
3 adet patates
Sos malzemeleri:
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı mayonez
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı yoğurt suyu
1/2 limon suyu
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı pul biber
1/2 soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı toz kişniş
yeterince tuz
Yapılışı:
Kabuklarını soyduğum soğan ve sarımsakları rondada püre haline getirdim
Üzerine sos malzeme listesindekilerin hepsini ilave edip rondoda güzelce karıştırdım
Hazırladığım karışımı çukur geniş bir saklama kabına alıp,butları içine yerleştirip,butları
hazırladığım marine ile kapladım
Saklama kabımın kapağını kapatıp bir gece buzdolabında dinlendirdim
Bir gün sonra,butları ve tüm sosu kabuklarını soyup irice dilimlediğim patatesler ile birlikte ısıya dayanaklı fırın kabına yerleştirdim
200 C ısılı fırında yaklaşık 1 saat pişirdim
Pişirme esnasında ara sıra kontrol etmenizde fayda var
Her fırının pişirme süresi değişebiliyor
Patates ve pilav ile servis yaptım
Patateslerin üzerine maydonoz yapraklarını bütün şekilde serpiştirdim
Afiyet olsun,
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul