Yalnız Mesajı Göster

Fırında Soslu Tavuk Et

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Soslu Tavuk Et







Malzemeler:
5 adet tavuk but
3 adet patates
Sos malzemeleri:
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı mayonez
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı yoğurt suyu
1/2 limon suyu
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı pul biber
1/2 soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı toz kişniş
yeterince tuz

Yapılışı:
Kabuklarını soyduğum soğan ve sarımsakları rondada püre haline getirdimÜzerine sos malzeme listesindekilerin hepsini ilave edip rondoda güzelce karıştırdım
Hazırladığım karışımı çukur geniş bir saklama kabına alıp,butları içine yerleştirip,butları
hazırladığım marine ile kapladım
Saklama kabımın kapağını kapatıp bir gece buzdolabında dinlendirdim
Bir gün sonra,butları ve tüm sosu kabuklarını soyup irice dilimlediğim patatesler ile birlikte ısıya dayanaklı fırın kabına yerleştirdim200 C ısılı fırında yaklaşık 1 saat pişirdimPişirme esnasında ara sıra kontrol etmenizde fayda varHer fırının pişirme süresi değişebiliyorPatates ve pilav ile servis yaptımPatateslerin üzerine maydonoz yapraklarını bütün şekilde serpiştirdim
Afiyet olsun,

Alıntı Yaparak Cevapla