Konu
:
Yogurt Sarımsak Ve Zencefilli Ekmekli Tavuk Fileto
Yalnız Mesajı Göster
Yogurt Sarımsak Ve Zencefilli Ekmekli Tavuk Fileto
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yogurt Sarımsak Ve Zencefilli Ekmekli Tavuk Fileto
Yogurt Sarımsak ve Zencefilli Ekmekli Tavuk Fileto
İlk önce, zencefili ince ince doğrayarak veya güçlü bir sarımsak presinde ezerek suyunu çıkarın
Tavuk filetoları uzun şeritler halinde kesin
Zencefil suyu veya posasıyla yoğurdun yarısını karıştırın, baharatla çeşnilendirin ve tavuk paneleri ekleyin
İyice karıştırın ve oda sıcaklığında en az 30 dakika ya da buzdolabında yaklaşık 2 saat terbiye olmasını bekleyin
Kullanmadan önce tekrar oda sıcaklığına getirin
Sarımsak ve kişnişi yoğurdun geri kalanıyla karıştırın ve baharatla çeşnilendirin Izgarayı 5
ayara getirerek ısıtın
Tavukları terbiye sosundan çıkarın, kağıt havlu ile kurulayın ve 1 çorba kaşığı yağı fırçayla hafifçe sürün
Tavuk panelerini 2-3 dakika kapalı ızgarada (panini konumu) pişene kadar ızgara yapın
Izgarayı parti konumuna getirin, tavuk paneleri alın ve pideyi ızgarada 1 dakika pişirin (gerekiyorsa, terbiye sosu fazlalıklarını çıkarmak için ızgarayı bir kağıt havluyla silin)
Pideyi keserek açın ve tavuk panelerle doldurun
Soslu yoğurtla birlikte servis yapın
Salatalık salatasıyla çok iyi gider
İpucu: Bu yemeği daha sağlıklı yapmak için, az yağlı yoğurt kullanmayı deneyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul