Yalnız Mesajı Göster

Kalamar Pane Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalamar Pane Tarifi



Kalamar Pane Tarifi

Malzemeler
5 adet kalamar,
4 diş sarımsak,
6-7 dal taze kekik,
1 ActiFry kaşığı limon suyu,
½ ActiFry kaşığı tuz,
1 ActiFry kaşığı sıvıyağ,
Galeta unu (yeteri kadar)

Kalamarları 1/2 cm kalınlığında halka şeklinde kesin Sarımsağı soyup ezin Bir karıştırma kabında sarımsak, limon suyu, kekik ve tuzu karıştırıp sosu hazırlayın
Kalamarları sos ile karıştırın Avcunuzun içi ile sıkıp fazla suyu çıkartın Kalamarları galeta ununa bulayın
Pişirme haznesine sıvı yağı koyup ActiFryı çalıştırın 2 dakika sonra kalamarları ekleyip 17-20 dakika pişirin
Kalamarları servis tabağına alıp yanında bol maydanoz ve limon dilimleri ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla