Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Etli Enginar Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Enginar Tarifi



Kuzu Etli Enginar Tarifi

Malzemeler:

5 adet taze enginar
2 çorba kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
15 adet limon
3 diş sarımsak
1 fincan zeytinyağı
Yarım kilo kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
3 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı tuz
4 adet domates
1 tatlı kaşığı şeker
Yeteri kadar tuz su

Beşamel Sos:

2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı rende peynir
1 tatlı kaşığı rende muskat
Karabiber

Hazırlanışı:
5 adet taze enginarları, limonlu ve unlu suda ayıklayın Ayrı bir kaba temizlenmiş enginarları tuz, şeker, zeytinyağı ile bir miktar su koyarak pişirin Pişirildikten sonra fırın tepsisine suyu ile dizin Ayrı bir kap içerisinde margarin, soğan ve eti kavurarak sarımsak, yeşil biber, domates ilave edin Tuz pişirdiğiniz etlere ilave edin Etleri enginarların üzerine kaşık yardımı ile doldurup etin kalan sosunu ilave edin Üzerine dilim domates ve hazırlanan beşamel sosu 2 şer kaşık koyup rendelenmiş peyniri ilave edin 15 dakika fırında pişirip dereotu ve arzuya göre pilav ile servise sunun Beşamel sos için, margarini ısıtıp unu iyice karıştırarak ağır ateşte kavurun Peynir, muskat ve tuz ve biberini koyup sütü azar azar ekleyerek çok koyu olmayan bir sos haline gelinceye kadar ateşte tutun

Alıntı Yaparak Cevapla