Konu
:
Kuzu Etli Enginar Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Etli Enginar Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Etli Enginar Tarifi
Kuzu Etli Enginar Tarifi
Malzemeler:
5 adet taze
enginar
2 çorba kaşığı margarin
1 adet kuru
soğan
1
5 adet
limon
3 diş
sarımsak
1 fincan zeytinyağı
Yarım kilo
kuzu
kuşbaşı
1 adet kuru
soğan
3 adet yeşil
biber
1 tatlı kaşığı tuz
4 adet
domates
1 tatlı kaşığı şeker
Yeteri kadar tuz su
Beşamel Sos:
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı
süt
2 yemek kaşığı rende
peynir
1 tatlı kaşığı rende muskat
Kara
biber
Hazırlanışı:
5 adet taze
enginar
ları,
limon
lu ve unlu suda ayıklayın
Ayrı bir kaba temizlenmiş
enginar
ları tuz, şeker, zeytinyağı ile bir miktar su koyarak pişirin
Pişirildikten sonra fırın tepsisine
suyu
ile dizin
Ayrı bir kap içerisinde margarin,
soğan
ve eti kavurarak
sarımsak
, yeşil
biber
,
domates
ilave edin
Tuz pişirdiğiniz etlere ilave edin
Etleri
enginar
ların üzerine kaşık yardımı ile doldurup etin kalan sosunu ilave edin
Üzerine dilim
domates
ve hazırlanan beşamel sosu 2 şer kaşık koyup rendelenmiş
peynir
i ilave edin
15 dakika fırında pişirip dereotu ve arzuya göre pilav ile servise sunun
Beşamel sos için, margarini ısıtıp unu iyice karıştırarak ağır ateşte kavurun
Peynir, muskat ve tuz ve
biber
ini koyup
süt
ü azar azar ekleyerek çok koyu olmayan bir sos haline gelinceye kadar ateşte tutun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul