Yalnız Mesajı Göster

Mehmed Ali Paşa Yahnisi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mehmed Ali Paşa Yahnisi Tarifi



Mehmed Ali Paşa Yahnisi Tarifi

1 kg dana eti (kuşbaşı doğranmış)
15 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
2 büyük soğan (doğranmış)
6 yumurta
350 gr nohut (bir gece suda bırakılarak süzülmüş)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çay kaşığı kimyon
1+1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
4-5 su bardağı et suyu

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190 C) getirip ısıtınız Yağı orta boy bir tavada kızdırıp soğanları 5-6 dakika renkleri pembeleşene kadar kavurunuz Etleri katıp arasıra karıştırarak 10 dakika renkleri kahverengi olana kadar kızartınız
Tavayı ateşten indirip, içindekileri büyük bir güvece aktarınız
Patates, yumurta (bütün olarak, kabuğuyla) nohut, sarımsak, kimyon, tuz, bilber ve üstlerini örtecek kadar et suyunu koyunuz
Güveci sıkıca kapatıp, fırının en alt katında etler ve nohutlar yumuşayana kadar pişiriniz
Yemeğinizi fırından çıkarıp güvecinde servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla