Konu
:
Mehmed Ali Paşa Yahnisi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mehmed Ali Paşa Yahnisi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mehmed Ali Paşa Yahnisi Tarifi
Mehmed Ali Paşa Yahnisi Tarifi
1 kg dana eti (kuşbaşı doğranmış)
15 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
2 büyük soğan (doğranmış)
6 yumurta
350 gr nohut (bir gece suda bırakılarak süzülmüş)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çay kaşığı kimyon
1+1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
4-5 su bardağı et suyu
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190 C) getirip ısıtınız
Yağı orta boy bir tavada kızdırıp soğanları 5-6 dakika renkleri pembeleşene kadar kavurunuz
Etleri katıp arasıra karıştırarak 10 dakika renkleri kahverengi olana kadar kızartınız
Tavayı ateşten indirip, içindekileri büyük bir güvece aktarınız
Patates, yumurta (bütün olarak, kabuğuyla) nohut, sarımsak, kimyon, tuz, bilber ve üstlerini örtecek kadar et suyunu koyunuz
Güveci sıkıca kapatıp, fırının en alt katında etler ve nohutlar yumuşayana kadar pişiriniz
Yemeğinizi fırından çıkarıp güvecinde servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul