Yalnız Mesajı Göster

Saca Basma Şanlıurfa Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saca Basma Şanlıurfa Tarifi



SACA BASMA (Şanlıurfa)

Cumhuriyet Gazetesi

Malzemeler:
4 adet patlıcan,
5 adet domates,
yarım kilogram parça et,
3 yemek kaşığı margarin,
yarım çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Et ince ince doğranır Patlıcanlar parmak kalınlığında halka şeklinde kesilir Domatesler ikiye ayrılır Et, patlıcan ve domatesler, sacın üzerinde iki yüzü pembeleşineye dek pişirilir Üzerine karabiber, tuz serpilir Sacabasma yörede etsiz de yapılıyor Patlıcan ve domatesler halka halka doğranıp sacda közlenip, lavaşların üzerine soğan eşliğinde konularak sevilerek tüketiliyor

Alıntı Yaparak Cevapla