Konu
:
Saca Basma Şanlıurfa Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Saca Basma Şanlıurfa Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saca Basma Şanlıurfa Tarifi
SACA BASMA (Şanlıurfa)
Cumhuriyet Gazetesi
Malzemeler:
4 adet patlıcan,
5 adet domates,
yarım kilogram parça et,
3 yemek kaşığı margarin,
yarım çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Et ince ince doğranır
Patlıcanlar parmak kalınlığında halka şeklinde kesilir
Domatesler ikiye ayrılır
Et, patlıcan ve domatesler, sacın üzerinde iki yüzü pembeleşineye dek pişirilir
Üzerine karabiber, tuz serpilir
Sacabasma yörede etsiz de yapılıyor
Patlıcan ve domatesler halka halka doğranıp sacda közlenip, lavaşların üzerine soğan eşliğinde konularak sevilerek tüketiliyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul