Konu
:
Patatesli Somon Güveç Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Somon Güveç Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Somon Güveç Tarifi
Patatesli Somon Güveç Tarifi
Malzeme:
600 gram fileto somon
90 gram parmesan peyniri
1 adet yumurta
200 gram krema
60 gram Teremyağ
1 su bardağı balık suyu
400 gram haşlanmış patates
1 demet dereotu
Patateslerin kabuklarını soyup ince halkalar şeklinde dilimleyin
Dereotunu kıyın
Somonları 25 gramlık madalyonlar halinde doğrayın
Yuvarlak güveç kaplarının en altına patates dilimleri yayın
Üzerine somon dilimlerini yerleştirin
En üst kısmı tekrar patates dilimleri ile kaplayın
Teremyağı ve dereotunu güveçlerin üzerine dağıtın
Bir çırpma kabında krema, yumurta ve balık suyunu çırpıp, tuz ve karabiberle tatlandırın
Karışımı güveçlere eşit miktarda dağıtın
Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul