Konu
:
Ayvalı Soğan Kebabı Tarifi(Gaziantep)
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Soğan Kebabı Tarifi(Gaziantep)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Soğan Kebabı Tarifi(Gaziantep)
AyvaLı Soğan Kebabı Tarifi(Gaziantep)
Yarım kg kıyma
1 kg iri arpacık
soğan
1 adet
ayva
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı pul
biber
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Kıyma az tuzla yoğrulur
Ayva soyulur ve kuşbaşı şeklinde doğranır
Kıymadan
soğan
ların büyüklüğünde toplar hazırlanır
Fırın kabına sırasıyla soyulmuş arpacık
soğan
, top şeklinde kıyma ve aralara da
ayva
koyarak sıralanır
1 su bardağı su, tuz, pul
biber
ve nar ekşisi karıştırılır, kebabın üzerine gezdirilir
Kebabın ağzı folyoyla kapatılır
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat pişirilir
Sonra folyo alınır
Tekrar fırına verilir, 15 dakika daha pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul