Konu
:
Bifstrogonof (Fransa) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bifstrogonof (Fransa) Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bifstrogonof (Fransa) Tarifi
Bifstrogonof (Fransa)
MALZEMELER
750 gr Bonfile
2 Adet Soğan
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Salça
2 Çay Kaşığı Hardal
200 gr Krema
1 Çay Kaşığı Kara
biber
1 Tatlı Kaşığı Limon
Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Eti yarım parmak kalınlığında ve iki parmak uzunluğunda doğrayıp, bir çay
kaşığı kara
biber
le ovalım
Derince bir tavaya margarini alıp ince kıyılmış iki
soğan
ı kısık ateşte on dakika çevirelim
Etleri ilave edip harlı ateşte karıştırarak beş dakika kavuralım
Bir çorba
kaşığı unu kavrulmakta olan etlere serpip karıştıralım
Sonra bir çorba
kaşığı
domates
salçası ile ikişer çay kaşığı hardal ve tuzu katıp, üç dört
dakika daha harlı ateşte pişirelim
Bir bardak çiğ
krema
ile birkaç damla
limon
suyunu ilave edelim
Kaynatmadan iyice ısıtalım
Isıtılmış bir tabağa alıp hemen servis yapalım
Eğer bonfile yerine başka bir et kullanırsanız,
krema
yı eklemeden önce
etleri yumuşayıncaya kadar kapalı olarak harlı olmayan ateşte pişirmeniz
gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul