Konu
:
Lakerda Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Lakerda Tarifi
10-28-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Lakerda Tarifi
Balığın yan ve sırt yüzgeçlerini kestikten sonra, yüzgeçleri hizasından ve kuyruğunun 10 santim yukarısından kesin
Kafa, kuyruk tarafını atarak lakerda yapmaya elverişli olan gövde kısmını ayırın
Barsaklarını ayıkladıktan sonra, gövdeyi 3-4 parmak genişliğinde parçalara bölün
Bu parçaları su içinde 15 dakika bırakın ve 6-7 kez yıkayarak kanını tamamen giderin
Yıkamaya başlarken, omurganın yanında bulunan pıhtılaşmış kan ve iliği bir telle çıkarın
Kanın tamamen giderilmesinden sonra, parçaları bir süzgece koyup, suyunun süzülmesi için dört, beş saat bekletin
Sonra bu parçaları büyük bir teneke içine kat kat yerleştirin
Her katı koyduktan sonra üzerine bir kat tuz serpin
Bir kat balık, bir kat tuz olmak üzere hepsini sıkı sıkı istif edin
Üstüne bir tahta parçası ve onun üzerine de 2 kilo ağırlığında bir taş koyun
Bu şekilde hazırlanan lakerda 8-10 gün sonra yenecek duruma gelir
Lakerda uzun süre bekletilirse fazla tuzlu olur
Bu takdirde yenecek kadar lakerdayı tenekeden çıkararak 4-5 saat su içinde bırakmalıdır
Not: Lakerda torik ve palamut balıklarının en bol olduğu mevsimlerde yapılır ve uzun süre saklanabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul