Konu
:
Etli Pirinç Yahnisi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Etli Pirinç Yahnisi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Pirinç Yahnisi Tarifi
ETLİ PİRİNÇ YAHNİSİ Tarifi
300 gr
Hoşlanmış Pirinç
400 gr
Kuşbaşılık Et
2 Domates
1 Soğan
1 Havuç
Etimiz, Kuşbaşı şeklinde kesilir
Genel Kızartma kaidelerine uygun olarak, kızartma gereci kızdırılır
(20x5 veya 24x6) Etimizin her tarafı tavada çevrilerek, kızartma kaidelerine uygun olarak hafif pembe oluncaya kadar kızartılır
Bilâhare üzerine, ufak parçalar halinde kesilmiş Domates, Soğan ve Havuç karıştırıldıktan sonra kapak kapatılır
En kısık ateşte 20 dakika Tam pişirmesi yapılır
Kapak açılarak
Et ve Sebze karışımına,
pirinç
ilave edilerek, karıştırılır ve kapak tekrar kaptılır
10 dakika daha pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul