Konu
:
Böfstronogof Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Böfstronogof Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Böfstronogof Tarifi
Böfstronogof Tarifi
750 gr Bonfile
2 Adet Soğan
4 Çorba Yonca Sıvı yağ
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Yonca Domates Salçası
2 Çay Kaşığı Hardal
200 gr Krema
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Limon
Tuz
1) Eti yarım parmak kalınlığında ve iki parmak uzunluğunda doğrayıp, bir çay kaşığı karabiberle ovalım
Derince bir tavaya Yonca sıvı yağı alıp ince kıyılmış iki soğanı kısık ateşte on dakika çevirelim
2) Etleri ilave edip harlı ateşte karıştırarak beş dakika kavuralım
Bir çorba kaşığı unu kavrulmakta olan etlere serpip karıştıralım
Sonra bir çorba kaşığı Yonca domates salçası ile ikişer çay kaşığı hardal ve tuzu katıp, üç dört dakika daha harlı ateşte pişirelim
3) Bir bardak ciğ krema ile birkaç damla limon suyunu ilave edelim
Kaynatmadan iyice ısıtalım
Isıtılmış bîr tabağa alıp hemen servis yapalım
Eğer bonfile yerine başka bir et kullanırsanız, kremayı eklemeden önce etleri yumuşayıncaya kadar kapalı olarak harlı olmayan ateşte pişirmeniz gerekir
NOT: Mantarların kararmaması için limonlu suda haşlayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul