Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Saksı Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Saksı Kebabı Tarifi



Kayısılı Saksı Kebabı Tarifi

Malzemeler :
  • 1 kilo kuzu kuşbaşı
  • Yarım kilo Malatya kayısısı
  • 200 gr arpacık soğan
  • 5 diş sarmısak
  • bir tutam karabiber
  • 1 kahve fincanı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı şeker 1 baş büyük soğan
Hazırlanışı :

Et, süt, ayıklanmış sarmısak ve soğan, karabiber ve tuzu bir tencereyle ateşe oturtun Normal ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayana kadar pişirin Kayısı ve şekeri tavada az tereyağında soteleyip etlere ilave edin Porsiyonlara ayırıp küçük güveçlere koyun Üzerlerini yağlı hamurla kapatıp fırına verin 15-20 dakika fırınlandıktan sonra sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla