Konu
:
Kayısılı Saksı Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Saksı Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Saksı Kebabı Tarifi
Kayısılı Saksı Kebabı
Tarifi
Malzemeler :
1 kilo kuzu kuşbaşı
Yarım kilo Malatya kayısısı
200 gr arpacık soğan
5 diş sarmısak
bir tutam karabiber
1 kahve fincanı tereyağı
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı şeker 1 baş büyük soğan
Hazırlanışı
:
Et, süt, ayıklanmış sarmısak ve soğan, karabiber ve tuzu bir tencereyle ateşe oturtun
Normal ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayana kadar pişirin
Kayısı ve şekeri tavada az tereyağında soteleyip etlere ilave edin
Porsiyonlara ayırıp küçük güveçlere koyun
Üzerlerini yağlı hamurla kapatıp fırına verin
15-20 dakika fırınlandıktan sonra sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul