Konu
:
Asma Yaprağına Sarılı Tavuk Göğüsü Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Asma Yaprağına Sarılı Tavuk Göğüsü Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Asma Yaprağına Sarılı Tavuk Göğüsü Tarifi
Asma Yaprağına Sarılı Tavuk Göğüsü Tarifi
Malzeme:
10 adet tavuk göğüs eti
500 gr asma yaprağı
120 gr pastırma
100 gr ceviz
150 gr bakla
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
1 su bardağı Bizim Mutfak Çıtır Pane Harcı
1 su bardağı Bizim Mutfak Un
5 adet yumurta
Sosu İçin :
3 çorba kaşığı toz tarhana
1 su bardağı su
1 adet domates
1 çorba kaşığı Teremyağ
Kızartmak İçin :
Bizim Mutfak Ayçiçek Yağı
8 adet tavuk göğüs etini ikiye açıp et dövücüsü ile inceltin
Kalan 2 adet tavuk göğüs etini ise kıyma haline getirin
8 adet asma yaprağını streç filmin üzerine açın
Tavuklardan 4 tanesini yaprakların üzerine yerleştirin
Üzerine pastırma ve tavuk kıymasını yayın
Ortasına iri ceviz içlerini yerleştirip streç filmle birlikte rulo şeklinde sarın
Kürdanla birkaç yerinden sabitleyin
Malzeme bitene kadar aynı işlemi kalan asma yapraklar için uygulayın
Büyük bir tencerede su kaynatın
Isıya dayanıklı ayrı bir kabı bu tencerenin içine yerleştirin
Ruloları 15 dakika kadar haşlayın
Ayrı bir tencerede zar şeklinde doğranmış bakla, patates, havuç ve soğanı haşlayın
Sebzeleri süzüp robotta püre haline getirin
Püreyi 4 adet kalıba paylaştırıp soğutun
Soğuyan sebzeli favayı parçalar halinde sırasıyla un, çırpılmış yumurta ve pane harcına buladıktan sonra kızgın yağda kızartın
Toz tarhana ile soğuk suyu sos tenceresine alın
Sürekli karıştırarak sos kıvamına gelene dek pişirin
Rendelenmiş domates ile kıyılmış maydanoz ekleyin
5 dakika daha pişirin
Teremyağ, tuz ve karabiber ekleyip bir taşım daha kaynatın
Ocaktan alın
Servis tabağına asma yaprağı içindeki tavuklu sarmayı yerleştirin
Sebzeli fava ve tarhanalı sos ile sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul