Konu
:
Vezir Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Vezir Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vezir Kebabı Tarifi
Vezir Kebabı Tarifi
Malzemeler:
Yarım kilo köftelik kıyma
1 kilo
patlıcan
3-4 adet
kabak
2 adet kuru
soğan
4-5 diş
sarımsak
4-5 adet sivri
biber
3-4 adet
domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı
süt
1 adet
yumurta
Yeteri kadar tuz kara
biber
Kızartmak için sıvı yağ
Süslemek için
domates
maydanoz
Hazırlanışı:
Patlıcanları ve
kabak
ları küp küp doğrayıp kızartın
Fazla yağlarını iyice süzüp cam kaba yerleştirin
Soğan,
sarımsak
ve sivri
biber
leri doğrayıp zeytinyağında
soğan
lar ölene kadar kavurun
Kıymadan küçük parçalar koparıp tencereye ilave edin
Onlar da biraz kavrulunca soyup küp küp doğradığınız
domates
leri ekleyin
Tuz ve kara
biber
i ekleyip altını kapatın
Tenceredeki karışımı kevgirle yağını süzerek alın ve cam kaptaki sebzelerin üzerine yayın
Yumurtayı
süt
le çırpıp cam kabın üzerine gezdirin
Domates ve maydanoz ile süsleyerek 200 derecedeki fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul