Konu
:
Patlıcanlı Piliç Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Piliç Tarifi
10-28-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Piliç Tarifi
4 çorba kaşığı Teremyağ
2 çorba kaşığı Teremyağ
2 büyük domates
500 gr
patlıcan
2 dolmalık biber
Tuz
1,5 bardak su
Patlıcanların kabuklarını alaca tabir edilen şekilde, yani birer parmak kabuk bırakmak şartıyla ince ince kesin
Sonra uzunluklarına ikiye bölün ve her parçayı da iki parmak genişliğinde parçalara doğrayın
Sonra bunları içinde bol tuz olan suya atarak yarım saat bu suda bırakın
Sudan çıkararak iyice sıkarak acı suyunu çıkartın
Sonra patlıcanları içinde kızdırılmış 2 çorba kaşığı Teremyağ olan tavaya atın ve patlıcanlar pembeleşinceye kadar kızartın
İyice süzerek tavadan tabağa alın
Yağa dörde bölünmüş yeşil biberleri atarak bir iki kez çevirerek biberleri öldürün, bunları da yağdan çıkararak patlıcanların bulunduğu tabağa ilave edin ve bir tarafa bırakın
Patlıcanların kızartılmaları sona erince ateşteki patlıcanları kızartmış olduğunuz tencereye 2 çorba kaşığı Teremyağ katarak kızdırın
Bu yağa temizlenmiş, yıkanmış ve ayakları gerisine geçirilmiş sonra da tuzlanmış olan 3 adet pilici ilave edin
Tencerenin kapağını kapatın ve piliçlerin bir tarafları kızardıktan sonra diğer taraflarını çevirerek her iki taraflarını 20 dakika kadar kızartın
Bu piliçleri tencereden çıkararak , küçük doğranmış domatesleri yağa ilave ederek, pişirin
Sonra piliçleri alarak parçalara kesin
Bu parçalara kesilmiş piliçleri tekrar tenceredeki domateslere katarak 1,5 bardak sıcak su ile kızartmış olduğunuz patlıcan ve biberleri de katın
Piliç yumuşak bir hal alana kadar orta hararetteki ateşte 3540 dakika pişirin
Tabağa alarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul