Konu
:
Kestaneli Tavuk Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Tavuk Dolması Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Tavuk Dolması Tarifi
Kestaneli Tavuk Dolması
Malzemeler:
1 adet bütün
tavuk
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı
yoğurt
1 adet orta boy kuru
soğan
1/2 dilim
limon
suyu
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı soğuk su
kara
biber
pul
biber
tuz
İç harcı için malzemeler:
500 g iri
kestane
250 g baldo
pirinç
50 g dolmalık
fıstık
50 g kuş
üzüm
ü
Az miktar tarçın
Harcı kapatacak kadar sıcak su
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı
mısır
özü yağı
İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu
Tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle derince bir tencereye
tavuk
tüm olarak konur ve üzerini kapatacak kadar ılık su konur ve kaynamaya bırakılır
Tavuk, suda 5 dakika kaynatıldıktan sonra süzgeç yardımı ile süzülerek alınır
Fırın tepsisine konur
Kuru
soğan
soyulur ve rendelenir
Rendelenen
soğan
ın suyu derince bir kaba sıkılır
Soğan suyunun içine pul
biber
, kara
biber
, salça,
yoğurt
, tuz,
limon
suyu, ayçiçeği yağı, 1 bardak da soğuk su konur ve çırpıcı yardımı ile bir süre çırpılır
Hazırlanan bu karışım tepsideki tavuğun üzerine dökülür
150° fırında
tavuk
kızarana kadar pişirilir
Bu arada iç harcı hazırlanır
Pirinç ve kuş
üzüm
ü ayrı ayrı kaplarda ılık suya ıslatılarak 10 dakika bekletilir ve süzülür
Kestaneler yıkanır ve dış kabukları bıçak yardımı ile çizilerek teflon tavada yada fırında pişirilir
Pişen
kestane
lerin kabukları soyularak hazırlanır
Derince bir kaba margarin ve
mısır
özü yağı konur
İçerisine dolmalık
fıstık
eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur
Kavrulan
fıstık
lara
pirinç
ve kuş
üzüm
ü de eklenerek biraz daha kavrulur
Üzerine pişen
kestane
ler de eklenerek tekrar kavrulur
Kavrulan malzemelere üzerini kapatacak kadar sıcak su eklenir ve az tarçın, tuz eklenerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır
Suyunu çeken pilav fırın tepsisindeki tavuğun içerisine doldurulur
Biraz da tepsinin kenarlarına serpiştirilir
Üzerine 2 çay bardağı sıcak su eklenerek tekrar fırına konur
Fırında suyunu çekene kadar 10-15 dakika pişirilir
Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dere otu serpilerek sıcak olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul