Konu
:
Kestaneli Tavuk Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Tavuk Dolması Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Tavuk Dolması Tarifi
Kestaneli Tavuk Dolması Tarifi
1 adet
tavuk
2 su bardağı baldo
pirinç
2 yemek kaşığı dolma fıstığı
2 yemek kaşığı İzmir
üzüm
ü
2 adet
havuç
Yarım kilo
kestane
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı
yoğurt
1 adet fırın poşeti
Yeteri kadar tuz kara
biber
yenibahar
3,5 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
Tavuğu ayıklayıp
yoğurt
, salça ve tuzu bir kasede karıştırın
Tavuğun her tarafına bu karışımdan sürün
Fırın poşetine koyup fırında 1,5 saat pişirin
Havuçları kibrit çöpü şeklinde doğrayın
Kestaneleri kebap yapıp ayıklayın
Pirinci kaynar suda yarım saat bekletin
Tereyağını tencerede kızdırın
Fıstıkları kavurun
Havuçları ekleyin
Biraz kavrulunca
kestane
ler,
üzüm
ler ve yıkanmış pirinci katın
Üzerine tuz, yenibahar ve kara
biber
ekleyin
3,5 su bardağı kaynar su ekleyip pilavı önce harlı sonra kısık ateşte pişirin
Kızaran tavuğu poşetten çıkarıp servis tabağına alın
Tavuğun içine ve yanlarına pilavı doldurup servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul