Konu
:
Tirit Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tirit Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Tirit Tarifi
Tirit
Malzemeler
Yarım kilo et
Yarım kilo yoğurt
2 Adet soğan
1 Demet maydanoz
1 Adet kurutulmuş ekmek
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Adet defne yaprağı
4-5 Diş sarımsak
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye alın
Etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun
Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave edin
Etler yumuşayıncaya basınçlı tencerede pişirin
Bayat ekmeği dilimleyin
Fırında hafifçe kıtırlaştırın
2 santimlek kareler halinde kesin
Servis tabağına aktarın
Haşlanan etleri ateşten almadan 10 dakika önce tereyağını, tuzu ve karabiberini ekleyin
10 dakika sonra ateşten alın
Suları ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine boşaltın
Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartın
Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın
Ardından üzerine üzerine soğanları koyun
Maydanoz yapraklarını doğrayıp soğanların üzerine serpiştirdikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul