Konu
:
Mezgit Tavası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mezgit Tavası Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mezgit Tavası Tarifi
Mezgit Tavası Tarifi
500 gr
mezgit (ayıklanıp, yıkanmış ve suyu süzülmüş)
120 gr (1 su bardağı) + 6 çorba kaşığı un
1 su bardağı maden suyu
1 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
2 yumurtanın sarısı
2 su bardağı rafine yağ
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Genişçe bir kaseye 6 çorba kaşığı unu, maden suyunu, eritilmiş tereyağı, yumurta sarılarını ve tuzu koyarak iyice çırpınız
Kaseyi serin bir yerde 1 saat bekletiniz
Kalan 1 su bardağı unu bir tabağa koyunuz
Rafine yağı derince bir tavaya koyup kızdırınız
Süzülmüş mezgitleri önce una, sonra yumurtalı karışıma bulayarak, renkleri altın sarısı olana kadar kızartınız
Tavayı ateşten alıp, balıkları delikli kepçeyle bir servis tabağına çıkararak servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul