Konu
:
Sardalya Pane Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sardalya Pane Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sardalya Pane Tarifi
Sardalya Pane Tarifi
Yarım kilo sardalya (başı kılçığı ve içi çıkarılıp, ikiye ayrılıp yıkanıp, süzülmüş)
2 su bardağı galeta unu
1+1/2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı maden suyu
1/2 su bardağı nişasta
2 yumurtanın sarısı
600 gr (3 su bardağı) rafine yağ
Derince bir kaseye 1 su bardağı un, nişasta, tuz ve maden suyunu koyup çırpmadan karıştırınız
Yumurta sarılarını ekleyip kaseyi bir kenarda bekletiniz
Rafine yağı derince bir tavaya koyup, kızdırınız
Kalan 1/2 su bardağı unu bir tabağa koyunuz
Galeta ununu da başka bir tabağa koyunuz
Yarım sardalyaları önce una, sonra yumurtalı karışıma, daha sonra da galeta ununa iyice bulayıp kızgın yağa atarak, altın sarısı bir renk alana kadar kızartınız
Tavayı ateşten alıp, sardalyaları delikli kepçeyle bir servis tabağına aktararak servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul