Konu
:
Palamut Buğlama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Palamut Buğlama Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Palamut Buğlama Tarifi
Palamut Buğlama Tarifi
Malzeme:
2 adet palamut
4 adet küçük boy domates
4 adet kırmızı biber
1 adet büyük boy soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet limon
1 çay kaşığı kırmızı köri püresi
4 çay kaşığı su
1 tatlı kaşığı zencefil
10 adet kereviz yaprağı
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı Altın Hasat Riviera Zeytinyağı
Zeytinyağında köriyi kavurun
Zar şeklinde doğranmış soğanı ekleyip 5 dakika daha kavurun
Ocaktan alın
Domatesleri soyup zar şeklinde doğrayın
Kırmızı biberleri közleyip zar şeklinde doğrayın
Maydanozu kıyın
Kereviz yapraklarını küçük küçük doğrayın
Geniş bir tavada palamut hariç tüm malzemeyi domatesler diri kalacak şekilde pişirin
Pişen karışımı robotta püre haline gelene dek ezin
Palamutların filetosunu çıkartın
Her yaprak palamutu ortasından uzunlamasına ikiye bölün
İçine hazırlamış olduğunuz sostan bir miktar sürüp rulo şeklinde sarın
Isıya dayanıklı küçük bir kabın içine hazırlamış olduğunuz sosu dökün
Rulo şeklindeki palamutları sosun üzerine yerleştirin
Kabın üzerini folyo ile sıkıca kapatın
Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 12 dakika pişirin
Buğulamayı fırından alıp üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra servis tabağına aktarın
Sos ile sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul