Konu
:
Tantuni Dürüm Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tantuni Dürüm Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tantuni Dürüm Tarifi
Tantuni Dürüm Tarifi
4 Adet Gerekli Malzemeler:
Dana biftek (300 gram)
Soğan (1 adet)
Domates (1 adet)
Zeytinyağı (4 çorba kaşığı)
Sumak (1 çay kaşığı
Kırmızı toz biber (1 çay kaşığı)
Tuz (1 çay kaşığı)
Su (1/2 çay bardağı)
Maydanoz (5-6 dal)
Lavaş (4 adet)
300 gram dana biftek etini ince ince dilimleyerek çok küçük küpler halinde doğrayın
Ocağa aldığınız tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağı koyun
Isınan yağın üzerine doğradığınız kuşbaşı etleri ilave edin ve karıştırarak kavurun
Yaklaşık 7-8 dakika kadar kavurduğunuz ete yaklaşık 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1/2 çay bardağı su ekleyip, karıştırarak kavurun
Yaklaşık 1 dakika boyunca kavurduğunuz etin üzerine 1 çay kaşığı tuz serpin ve kavurmaya devam edin
2 dakika daha kavurduğunuz ete 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra tavayı tezgaha alın
1/5 demet maydanozu ince ince doğrayın
Kabuğunu soyduğunuz 1 adet soğanı ikiye kesip, yarım piyaz şeklinde doğrayın
Doğradığınız maydonoz ve soğanı bir tabağa aktarın
Kabuğunu soyduğunuz 1 adet domatesi ince dilimleyerek küçük kuşbaşı şeklinde doğrayıp bir tabağa aktarın
Doğradığınız maydanoz ve soğanların üzerine 1 çay kaşığı sumak serpip, tabaktaki malzemeyi elinizle karıştırın
4 adet lavaşı tezgâha koyun
Lavaşların ortasına kavurduğunuz tantuni etlerini paylaştırarak koyun
Üzerlerine sumakla karıştırdığınız soğan ve maydanozları paylaştırarak koyun
Son olarak doğradığınız domatesleri de koyduktan sonra lavaşları iki kenarından katlayarak dürüm biçiminde sarın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul