Yalnız Mesajı Göster

Tantuni Dürüm Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tantuni Dürüm Tarifi



Tantuni Tarifi

Malzemeler
1 kg kuzu kuşbaşı
1 yemek kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil soğan
2 adet domates
1 adet yeşil soğan
1 yemek kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz



Yapılışı
Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın
Yıkayıp, süzdükten sonra saca koyun, margarin ekleyin
Etler suyunu bırakıp, çekene kadar bekleyin
Kavrulmaya başlayınca devamlı karıştırarak kavurmaya devam edin
1 yemek kaşığı toz biber atıp, ocağın altını kapatın
Etleri kenara alın
Saca yeşil soğan, kuru soğan, domates ve yeşil biber doğrayıp, kalan yağın içinde 5 dakika karıştırarak kavurun
Etleri tekrar saca koyup karıştırın
Pide ekmeklerinin içine koyup servis yapın
tabiki yinede istege bglı lavaş ekmekte olabilir
tercihen bizler lavaş ekmegi kullanıyoruz
afiyet olsun :)

Alıntı Yaparak Cevapla