Konu
:
Yufkada Mantarlı Kuzu Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yufkada Mantarlı Kuzu Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufkada Mantarlı Kuzu Kebabı Tarifi
Yufkada Mantarlı Kuzu Kebabı Tarifi
Malzemeler:
1 kilo
kuzu
kuşbaşı
4 adet yufka
300 gram
mantar
4 diş
sarımsak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
1 adet kuru
soğan
2 adet orta boy
domates
1 çorba kaşığı
domates
salçası
Yarım su bardağı su
1 adet
yumurta
sarısı
Yeteri kadar tuz kara
biber
Sos için:
1 çorba kaşığı
domates
salçası
3 adet
domates
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2-3 dal maydanoz
Yeteri kadar tuz kara
biber
Hazırlanışı:
Bir
kaşık
sıvı yağı tavada ısıtıp küçük küp doğranmış
soğan
ve
sarımsağı sote edin
Küçük dilimlenmiş
mantar
ı ve
kuzu
kuşbaşı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun
Küp doğranmış
domates
salça,
domates
, kıyılmış maydanoz, yarım bardak sıcak su, tuz ve kara
biber
ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin
Yufkalardan ikisini arasına yağ sürerek üst üste yayın
Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayıp yufkaları dörde kesin
Ortalarına etli malzemeyi paylaştırın
Paket şeklinde yapın
Her yufka paketinin üst kısmının ortasına artı şeklinde bıçakla kesip uçlarını dışa doğru kıvırın
Yağlanmış fırın tepsisine dizin
Yumurta sarısı sürün
180 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin
Domatesli sos için: Küp doğranmış
domates
, kıyılmış maydanoz, salça, sıvı yağ, tuz ve kara
biber
i tavada sos kıvamında pişirin
Yufkalı kebabı servis tabağına alıp
domates
sosu ile sıcak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul