Konu
:
Patates Püreli Dana Bonfile Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Patates Püreli Dana Bonfile Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patates Püreli Dana Bonfile Tarifi
Patates Püreli Dana Bonfile Tarifi
Malzeme:
4 dilim dana bonfile
4 adet orta boy patates
125 ml krema
8 diş sarımsak
100 gram teramyağ
6 dal maydonoz
tuz,karabiber
Altın Hasat Riviera Zeytinyağı
Fırını önceden 220 derecede ısıtın
Bonfileyi tuz ve karabiberle tatlandırın
Hafifçe yağlanmış yapışmaz yüzeyli tavayı yüksek ateşte ısıtın
Tavaya bonfileleri alın
Her iki taraflarını 3er dakika pişirin
Patatesleri soyduktan sonra doğrayın ve bol tuzlu suda haşlayın
Bu sırada kremayla Teremyağ'ın yarısını bir tavada ısıtın
Haşlanan patatesleri süzün
Derin bir kabın içinde patatesleri ezici ile ezin
Krema ve Teremyağ'lı karışımı patateslere ekleyip pürüzsüz olana dek karıştırın
Püreyi sıcak tutun
Bonfileleri fırın kabına alıp 160 dereceye düşürdüğünüz fırında istediğiniz pişme seviyesine göre kontrollü olarak pişirin
Fırından çıkardığınız bonfilelerin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın ve 5 dakika bu şekilde bekletin
Sarımsakların kabuklarını soyun
Kalan Teremyağ ile sarımsakları yapışmaz yüzeyli bir tavada sarımsaklar saydamlaşana kadar yaklaşık 2-3 dakika soteleyin
Doğranmış maydanozu ilave edip karıştırın
Servis tabaklarına patates püresini paylaştırın
Pürenin üzerine bonfileleri yerleştirin
Son olarak sarımsaklı ve maydanozlu sosu bonfilelerin üzerinde gezdirdikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul