Konu
:
Pastirma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pastirma Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Pastirma Tarifi
Pastırma tarifi
Sığırın but, file, sırt etinden kemiklerini çıkardıktan sonra uzun ve enli parçalar yaparak kanı tamamen çıkıncaya dek suda bırakarak birkaç kez soğuk sudan geçiriniz
Düzleyip tuzladıktan sonra tahta tekne içine istif ederek 24 saat bırakınız, altüst edip 24 saat daha bırakınız
Üzerindeki çizgi gidinceye dek yıkayınız
Fazla sarımsaklı olmasını isterseniz, koyduğunuz tuza, dövülmüş sarmısak karıştırıp gölge ve rüzgârlı bir yere asıp 1 - 2 gün havalandırınız
Fakat soğuktan donmamasına dikkat ediniz
Sonra uygun bir yere gereğince tahta uzatıp pastırmaları ayrı ayrı kuru ve temiz astarlara sararak tahtaların üstüne sırayla dizerek üzerine ayrı tahtalar kapayıp ağır taşlarla bastırınız
Böylece 4 - 5 günde suyu ve kanı tamamen çıkacağından baskıdan alarak bezleri çıkardıktan sonra yeterince dövülmüş çemen ve sarmısak, yenibahar, kimyon, kara ve kırmızı biberle bunları iyice karıştırıp iki taraflı pastırmaların üzerlerine gereğince sürüp saklayınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul