10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Denizci Usulü Sardalya Tarifi
Denizci Usulü Sardalya Tarifi
1 kg sardalya
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı kereviz rendesi
1 diş sarımsak (dövülmüş)
2 su bardağı balık suyu
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı maydanoz
Baharat torbası:
4 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 defne yaprağı
Sardalyaların içlerini temizleyip kılçıklarını çıkartınız, başlarını kopartınız Yıkayıp süzgeçten süzerek, bir kenara bırakınız
Büyük bir tencerede yağı, orta ateşte eritip, soğan ve sarımsağı koyunuz Ara sıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz Kereviz, baharat torbası, balık suyu, tuz ve biberi ekleyip kaynatınız Kaynayınca ateşin altını kısıp, balıkları katınız Tencereyi arasıra sallayarak pişiriniz Delikli bir kepçeyle balıkları, ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız
Balıkların piştiği sosu bir kaseye süzüp yeniden tencereye boşaltınız Sosu, harlı ateşte 2 dakika kaynattıktan sonra, sardalyaların üstüne dökünüz Maydanozla süsleyip, servis ediniz
|
|
|