Konu
:
İsırganlı Tavuk Güveci Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İsırganlı Tavuk Güveci Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İsırganlı Tavuk Güveci Tarifi
Isırganlı Tavuk Güveci Tarifi
Malzemeler:
4 adet 2'ye ayrılmış
tavuk
kalça
4 adet küçük boy güveç
250 gram
mantar
1 demet ısırgan otu
1 adet orta boy
soğan
1 çorba kaşığı silme salça
Yeteri kadar tuz
Yarım
su
bardağı kaşar rendesi
Hazırlanışı:
Derilerini temizleyip ikiye ayırdığınız
tavuk
kalçalarını öncelikle yağsız bir tavada arkalı - önlü pembeleşinceye kadar kızartın
Tavukları tavadan alıp bir tencereye aktarın
Tavadaki yağda
soğan
ları soteleyin, salçayı ekleyip sotelemeye devam edin
Karışımı tenceredeki
tavuk
ların üzerine dökün
2'ye ve 3'e ayırdığınız, bol suda yıkayıp süzdüğünüz ısırganları ve tuzu katıp, kısık ateşte kendi suyu ile pişirmeye bırakın
Pişen
yemeği
küçük güveç kaplarına alıp, üzerine rende kaşar serpin
Bu şekilde 200 dereceye ayarlı bir fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin
Sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul