Konu
:
Pütülasa Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pütülasa Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pütülasa Tarifi
Pütülasa Tarifi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
200 gr az yağlı dana kıyma
2-3 adet yeşil sivribiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Krep için;
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Krebin harcını hazırlamak için ; yağı orta boy bir tencerede kızdırıp incecik kıyılmış soğanı ekleyin
Sürekli karıştırarak 1 dakika kadar kavurun ve kıymayı ekleyin
Sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurduğunuz kıymanın üzerine çok ince halkalar halinde doğranmış yeşil biberleri katın
Kimyon, karabiber ve tuzu da ekleyip kısık ateşte
3-4 dakika daha pişirin ve ocaktan alın
Diğer taraftan, krebi yapmak için ; yumurta, süt ve unu bir kaba aktarıp iyice karıştırın
Bir yemek kaşığı sıvıyağı ve tuzu ekleyip tekrar çırpın
Küçük bir teflon tavaya çok az yağ damlatın
Hazırladığınız sıvı hamurdan bir kepçe dolusu alıp tavaya aktarın
Eşit dağılması için tavayı hemen sallayın
Krebi önlü arkalı pişirin
Bütün krepleri pişirdikten sonra içlerine hazırladığınız kıymalı harçtan birer yemek kaşığı kadar koyun
Kenarlarını içe kıvırıp rulo şeklinde sarın
Diğer taraftan, sıvıyağı geniş bir teflon tavaya koyun
Orta ısılı ateşte hafifçe kızdırın
Sardığınız rulo krepleri tavaya yan yana dizin
Ocağın altını kısın ve krepleri sallayarak tavada en az 15-20 dakika pişirin
Sıcak olarak servise sunun
İsterseniz üzerine salçalı sos gezdirin
Not: Pütülüsa farklı şekillerde kullanılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul