Konu
:
Mantarlı Tavuk Graten Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Tavuk Graten Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Tavuk Graten Tarifi
500 gr tavuk göğüs eti
300 gr mantar
2 adet soğa
2 adet havuç
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 fincan zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köri
1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel sos için:
3 su bardağı süt
50 gr Teremyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Soganlari kup kup dograyip yagla birlikte kavurun
Mantarlari ayri bir kapta suyunu cekene kadar pisirin
Kusbasi dogranmis etleri kavrulmus olan soganlara ilave edin
Etler suyunu salip cekene kadar kavurun
Kup kup dogranmis havuc,biberler, baharatlari ve tuzu ilave edip pisirmeye devam edin
Ayri bir kapta kavrulmus olan mantari karisima ilave edip , domatesleri dilimleyip uzerine koyun
Ocaktan alip sagumaya birakin
Besamel sosu hazirlamak icin tencereye tereyagi koyup unla birlikte kavurun
Sutu azar azar ilave ederek devamli karistirin
Sos kaynayinca tuzu, karabiberi lave edip ocaktan indirin
Firin tepsisine hazirlanmis harci koyup uzerine besamel sosu dokun kasar peynir serpin ve onceden kizdirilmis 200C° firinda uzeri kizarana kadar pisirin
Sicak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul