Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Tavuk Graten Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Tavuk Graten Tarifi



500 gr tavuk göğüs eti

300 gr mantar

2 adet soğa

2 adet havuç

2 adet yeşil biber

2 adet domates

1 fincan zeytinyağı

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı köri

1 tatlı kaşığı tuz

Beşamel sos için:

3 su bardağı süt

50 gr Teremyağ

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Soganlari kup kup dograyip yagla birlikte kavurun Mantarlari ayri bir kapta suyunu cekene kadar pisirin Kusbasi dogranmis etleri kavrulmus olan soganlara ilave edinEtler suyunu salip cekene kadar kavurun Kup kup dogranmis havuc,biberler, baharatlari ve tuzu ilave edip pisirmeye devam edin Ayri bir kapta kavrulmus olan mantari karisima ilave edip , domatesleri dilimleyip uzerine koyun Ocaktan alip sagumaya birakin Besamel sosu hazirlamak icin tencereye tereyagi koyup unla birlikte kavurunSutu azar azar ilave ederek devamli karistirinSos kaynayinca tuzu, karabiberi lave edip ocaktan indirin Firin tepsisine hazirlanmis harci koyup uzerine besamel sosu dokun kasar peynir serpin ve onceden kizdirilmis 200C° firinda uzeri kizarana kadar pisirinSicak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla