Konu
:
Rumeli Pastırması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Rumeli Pastırması Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rumeli Pastırması Tarifi
Rumeli pastırması tarifi
Körpe ve yağlı inek etinin kemiklerini ufak ufak kırınız, eti kemiğiyle birlikte ayırınız
Uzun ve ince parçalara bölüştürünüz
Etleri külbastı gibi, fakat kalın şekilde diliniz
Kanı çıkana dek iyice yıkayınız
Sonra bolca tuzlayıp hamur tahtalarının üzerlerine koyup tahta ile üstlerini örtünüz ve taşlarla da bastırınız
48 saat bu şekilde bekletiniz
Tamamiyle suyu ve kanı süzülsün
Tuzunu aldıktan sonra rüzgarlı, nem olmayan ve gölge bir yere, birbirine değmeyecek şekilde asınız, üstünü de tülbentle örtünüz
Yeterince kuruduktan sonra torba ya da çuvallara koyarak saklayınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul