Konu
:
Lokmalı Et Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Lokmalı Et Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lokmalı Et Tarifi
Lokmalı Et Tarifi
Yarım kg
kuzu
kuşbaşı
1 adet kuru
soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
5 su bardağı su
Tuz
Lokma için:
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı
mısır
unu
1 diş dövülmüş
sarımsak
1 su bardağı su
1 adet
yumurta
Yarım tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İnce kıyılmış
soğan
yağda pembeleştirilir
Üzerine et atılır
5
dakika
kavurduktan sonra sıcak su ve tuz eklenir
25 dakika kadar pişirilir
Bu arada hamur malzemesi fazla sert olmayan kıvamda yoğrulur
Hamurdan
ceviz
den küçük parçalar alınır ve kaynamakta olan ete atılır
10 dakika pişirilir
Sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul