Konu
:
Rumeli Pastırması (Koyun Etinden) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Rumeli Pastırması (Koyun Etinden) Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rumeli Pastırması (Koyun Etinden) Tarifi
Rumeli pastırması (koyun etinden) tarifi
Yağlı ve körpe koçu uzunlamasına iki parça edip kanının tamamiyle çıkması ve tuzun içine iyice girebilmesi için etli yerlerini bıçakla yarınız
Kanı çıkana dek iyice yıkayınız
Sonra bolca tuzlayıp hamur tahtalarının üzerlerine koyup tahta ile üstlerini örtünüz ve taşlarla da bastırınız
48 saat bu şekilde bekletiniz
Tamamiyle suyu ve kanı süzülsün
Tuzunu aldıktan sonra rüzgarlı, nem olmayan ve gölge bir yere, birbirine değmeyecek şekilde asınız, üstünü de tülbentle örtünüz
Yeterince kuruduktan sonra torba ya da çuvallara koyarak saklayınız
Not: Rumeli pastırmaları, kavurma yerine de geçer
Yemeklerde bu pastırmayı et yerine kullanabilirsiniz
Yahni, nohutlu yahni, fasulye yahnisi; Rumeli pastırması ile pek güzel olur
Yalnız yemeğe koymadan önce pastırmayı 24 saat ılık suda, tuzunun kaybolması için bekletmek gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul