Yalnız Mesajı Göster

Beyin Tavası Tarifi

Eski 10-28-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyin Tavası Tarifi



3 adet koyun veya 1 adet sığır beyni

1 çorba kaşığı sirke

4 su bardağı su

Tuz

Yanında sunmak için;

1 demet kıyılmış yeşil salata

1 adet limon

KIZARTMAK İÇİN:

2 çorba kaşığı un veya nişasta

1 adet yumurta

sıvıyağ

4 su bardağı suyu, sirke ve yeterince tuz ile kaynatalım

İnce zarlarını soyduğumuz beyinleri, kaynayan suya katıp,15-20 dakika kadar haşlayalım

Haşladığımız beyinlerin suyunu süzüp, soğuması için soğuk suyun içine koyalım

Soğuyan beyinleri, sudan çıkartıp temiz bir bezle kuruladıktan sonra, tam ortalarından ikiye keselim

1/2 parmak kalınlığında, uzunlamasına dilimleyelim

Bir kapta, bir tutam un ile yumurtayı iyice karıştırıp, çırpalım

Diğer bir kaba da kalan unu koyup, beyinleri ilk önce una, daha sonra da yumurtaya bulayıp, kızgın sıvıyağda kızartalım

iki yüzünü de kızarttığımız beyinleri, yağdan çıkartıp, bir tabağa alalım

Etrafını, ince ince doğradığımız yeşil salata ve dilimlediğimiz limon ile süsleyerek, servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla