10-28-2012
|
#5
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beyin Tavası Tarifi
3 adet koyun veya 1 adet sığır beyni
1 çorba kaşığı sirke
4 su bardağı su
Tuz
Yanında sunmak için;
1 demet kıyılmış yeşil salata
1 adet limon
KIZARTMAK İÇİN:
2 çorba kaşığı un veya nişasta
1 adet yumurta
sıvıyağ
4 su bardağı suyu, sirke ve yeterince tuz ile kaynatalım
İnce zarlarını soyduğumuz beyinleri, kaynayan suya katıp,15-20 dakika kadar haşlayalım
Haşladığımız beyinlerin suyunu süzüp, soğuması için soğuk suyun içine koyalım
Soğuyan beyinleri, sudan çıkartıp temiz bir bezle kuruladıktan sonra, tam ortalarından ikiye keselim
1/2 parmak kalınlığında, uzunlamasına dilimleyelim
Bir kapta, bir tutam un ile yumurtayı iyice karıştırıp, çırpalım
Diğer bir kaba da kalan unu koyup, beyinleri ilk önce una, daha sonra da yumurtaya bulayıp, kızgın sıvıyağda kızartalım
iki yüzünü de kızarttığımız beyinleri, yağdan çıkartıp, bir tabağa alalım
Etrafını, ince ince doğradığımız yeşil salata ve dilimlediğimiz limon ile süsleyerek, servis yapalım
|
|
|