Konu
:
Milas Kebabı Tarifi ( Muğla )
Yalnız Mesajı Göster
Milas Kebabı Tarifi ( Muğla )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milas Kebabı Tarifi ( Muğla )
Milas Kebabı Tarifi ( Muğla )
Malzemeler:
200 gram füme et veya
dana
dil
200 gram çemensiz
pastırma
1 adet
kuzu
böbreği (yüreği ve kara
ciğer
inden oluşan karışım)
1 demet maydanoz
2 adet
limon
un suyu
1 bardak zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
4 adet dolmalık
biber
Yeteri kadar tuz kara
biber
Soğan
domates
Hazırlanışı:
Böbreğin, yüreğin ve kara
ciğer
in yağlı, sinirli bölümlerini ayıklayın, kuşbaşı doğrayın
Füme et veya dili, çemensiz
pastırma
yı da aynı biçimde doğradıktan sonra çukur bir kaba
koyun
Üzerine kıyılmış maydanoz,
limon
suyu, tuz, kekik ve kara
biber
serpip bir bardak zeytinyağı
koyun
Soğuk bir yerde 3 saat dinlendirin
Dolmalık
biber
leri közleyin
Kabuklarını soyup etlere uygun bir büyüklükte doğrayın
Sakatatları zeytinyağında silkeleyip aralarına doğranmış
biber
lerden koyarak şişlere dizin
Izgarada veya alevsiz odun ateşinde pişirirken üzerine ara ara yağlı sostan sürün
Şişleri servis tabağına sırasını bozmadan
koyun
İnce doğranmış maydanozlu
soğan
veya ızgarada pişmiş
domates
le sıcak olarak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul