Konu
:
Levrek Sarması Tarifi ( Girit )
Yalnız Mesajı Göster
Levrek Sarması Tarifi ( Girit )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Levrek Sarması Tarifi ( Girit )
Levrek Sarması Tarifi ( Girit )
1 adet büyük
levrek
100 gram
mantar
100 gram balık suyu
1 adet
havuç
50 gram
soğan
50 gram kaşar
peynir
i
1 adet yeşil
biber
50 gram margarin
Tuz kara
biber
Beşamel sos için:
1 su bardağı
süt
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
Levreği güzelce temizleyin
ve
filetosunu çıkartın
Sonra dörde bölüp yaprak şeklinde açın
Bir tavada margarini eritip ince çekilmiş
soğan
,
mantar
, rendelenmiş
havuç
, yeşil
biber
le soteleyin
Son olarak tuzu ve kara
biber
i katın
Hazırladığınız iç malzemeyi yaprak şeklinde açtığınız balığa sarın, üzerine beşamel sos, kaşar
peynir
i rendesi ve balık suyunu da ilave edip fırında pişirin
Sıcak olarak servis edin
Beşamel sos için; Un ve tereyağını ateşte kavurun
Azar azar
süt
ü katın, tuzunu ekleyin ve koyu bir kıvam alana dek karıştırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul