Yalnız Mesajı Göster

Anasonlu Tavuk Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Anasonlu Tavuk Tarifi



Anasonlu Tavuk Tarifi

1 adet bütün tavuk
5 adet orta boy patates
1 çay kaşığı anason
1 diş sarımsak
3 adet taze soğan
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Tuz, pulbiber

Tavuk küçük parçalara ayrılır, az suda yarım haşlanır Patatesler soyulur,elma dilimi şeklinde doğranır Yağlanmış fırın kabına dizilir Üzerine yağ, tuz ve pulbiber konur Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir Daha sonra fırından alınır Üzerine haşlanmış tavuk parçaları yerleştirilir İnce kıyılmış taze soğan,sarımsak,anason, tuz ve pulbiber serpilir tekrarr fırına verilir, tavuklar kızarana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla